little dog..it was hurt maybe..

Posted: March 23, 2007 in LiFe^n^FamilY

Assalamualaikum..

dr smalam lg..ade denga suare anjing menyalak2..tp, kali ni bunyi die bukan mcm biase…bkn macam die tgh idup dlm cosy life..tp, salakan mengerang kesakitan..die sakit maybe..aq pun x tahu anjing tu kat mane.. tp, mmg sekitar sini gak..pasal bunyi die dekat…bile terjage kul 2 pagi, bersahut2 anjing2 kat sini menyalak…tp, suare anjing yg mcm sakit td..still jelas dr bilik ni..

 then, arini..pagi2 tadi..ramai org cina lalu lalang depan ni..diorg nak cr anjing tu kot..anjing tu ..kadg2, diam..kdg2 bising balik..during muslims went to mosque to perform jumaat prayer, kak yi balik..then, anjing tu menyalak balik..kitorg p tgk..rp2nye, kt dlm terowong longkang depan umah..sian die..then, at d spot, mrs maha, nick n his dad came 2gether 2 rescue..tp, las2, mission failed..anjing tu maikn masuk dalam..sorok sorg2..takut ke nak kua? b4 ni pun, ayh nick dh try dh nak kua kan die, then, die kasi, bite .. x pasti anjing tu dh ggit nick or ayh die..kt lubang yg anjing tu nyorok plak..ade org letak roti..soo kind org tuh..ntah la sape..last, ayh nick suggest..kambus je ngan tanah, bia die mati..uhuh..i donoe that a good decision or not..maybe good..uhuh

petang tadi, alim pun dh try nak kua kan die..ngan nick kot kalo aq x silap..puas die tnjk demo kat aq tadi, die dh pgg, dh cungkil, die kate, anjing tu dh ggt dah die..then, die lmpg skit anjing tuh smbil buat demo kt aq..huh..kenakan aq rupeny…die pakai glove ayh..then die samak balik..sume2..at last..anjing tu pun x dpt diselamatkan lagi…mak pun dh riso2..nnti bau busuk bangkai..

malam ni, die giat bunyi balik..td,awl2 mlm td, kdg2 je bunyi..mmg mcm sakit gler.. aq pn maybe tidur ngan bunyi die..uhuh..skang..dh diam la plak..arap2nyer, pndi2 a die nak kua dr lubang tuh..die ade trauma ke ape takut kua dr longkang tu..hu3..maybe die sakit..

 malam ni, byk la plak, aku pos entry..byk amik dr emel..td view2 emel ngan alim..die nk tgk sgt emel2 yg menarik..kdg2..ade gak die tny pasal astora..aku cite je sket2 yg aku tau..then, arini gak..aku ngan x malu nyer, suh org visit blog..nyeh3…hu3..esok da a ader ceramah kpp, aku x titoo lg..arap2nyer..x ngantuk esok..n arap2 gak…episod2 ngantuk bile denga org ceramah or cakap2 kt depan x kn berulang..hihihihi..aku kagum kat sape yg mmg x kn ngantuk bule ade mnede2 cenggitu..okies..assalamualaikum kpd sape 2 bace nih..aku arap, dog tu cepat aa naik atas balek..kalo sie sakit, moga die cepat sembuh..

Comments
  1. Kak Kamilah says:

    kesianye..kat anjing tue..hehe..
    Huda ni akak..Kak Kamilah..
    So mcm mane skrg..
    dah apply ape2..
    dah dpt twaran ape2 ??
    hehe..nyibuk jer akak nie..
    hihi..
    Huda,,
    klau huda free lawat lah blog akak jugak..
    akak dah senaraikan dah huda dlm “My friends”
    hehe..

    http://cahaya-alhamdulillah.blogspot.com

    tp akak nye blog bru berumur seminggu ..
    hihi..x bnyak sgt akak isi..
    okeylah Huda,,
    Wassalam

  2. kabababrubarta says:

    Cool! kabababrubarta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s