where are us??? sooooo tiny ……

Posted: March 23, 2007 in LiFe^n^FamilY

Astaghfirullahal-adzhiim…betapa kerdilnya kita di bumi ni..!! ni belum lagi compare ngan satu galaksi bima sakti..atau satu alam maya ni…kat mana la kita ya??memang sah2 aa x nmpak pon ngan mata kasar…
kite slalu rase besar diri (mengingatkan diriku yg lupe)…rase macam bagus…better drp org lain, ujub, rase cam org besar dan berpangkat/berjawatan, so org lain kene respect kat kite..tp siapala kita ya pada pandangan ALLah yg MAHa BesAR????bersama muhasabah diri….insyaALLah
 

Compare the size of the earth with other planets

 
Now compare it with Uranus & Neptune

 
                                                                 EARTH

 
Now Earth against Sun

 
                                                                                                             EARTH
 
                                                 
Against Sun, Earth is like a dot
Think !! Where do you find yourself now??

Comments
  1. ya Allah…… besaq sgt ke kite nih… so.. x de gne nk sombong2..dengki2..astagfirullah..akhirat dunia nyata..Ya Allah..matikanlah kami semua dalam iman YA Allah..amiin..

  2. faiz says:

    I agree..tak guna nak bangga diri..kito idup kat dunia ni kejap je n kita hanya memnijam..so,akhirat nanti semua same taraf..dunia ni banyak main mentaliti kita..menguji kemampuan diri..bgs topik ni..huhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s